Ουρανία Καστανά
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική, Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και μετεκπαιδεύτηκε ως πλαστικός χειρουργός στο Montrellier Γαλλίας, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Lapeyronie.

Στην επαγγελματική διαδρομή της υπηρέτησε πιστά τη δημόσια υγεία, σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όπως το ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», όπου κατείχε τη θέση της διευθύντριας του τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, μονάδας Εγκαυμάτων και τμήματος Μελανώματος, έως το 2014. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του Κέντρου Πρόληψης και Θεραπείας Μελανώματος στην «Ευρωκλινική Αθηνών».

Έχει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό έργο, πληθώρα συγγραμμάτων και άρθρων σε θέματα Πλαστικής Χειρουργικής σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει επίσης επανειλημμένα βραβευθεί για επιστημονικές της παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε Ερευνητικά Προγράμματα και κλινικές μελέτες της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης πάνω σε θέματα: Χρήση των Βλαστοκυττάρων λίπους στην Πλαστική Χειρουργική, Έγκαυμα, Μελάνωμα, Διόρθωση Ουλών, Αναζωογόνηση Προσώπου.

Διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημιού Frederick Κύπρου.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.