Οδοντιατρικό

Γενική & Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα – Πρόληψη

Στη σύγχρονη εποχή ολοένα και περισσότεροι απαιτούν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, προϋπόθεση του οποίου είναι ένα υγιές, φροντισμένο στόμα.

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA διαθέτει ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο οδοντιατρικό τμήμα επανδρωμένο με κορυφαίους, στην ειδικότητά του ο καθένας, οδοντιάτρους, που παρέχουν το σύνολο των οδοντιατρικών πράξεων. Παράλληλα το τμήμα εξειδικεύεται και παρέχει όλες εκείνες τις επεμβατικές οδοντιατρικές πράξεις και υπηρεσίες, που χρήζουν καταστολή, σε ένα υπερσύγχρονο, με υψηλών προδιαγραφών τεχνολογικό εξοπλισμό, περιβάλλον με χειρουργική αποστείρωση.

Οι υπηρεσίες μας:

  • Γενική οδοντιατρική
  • Παιδοδοντία
  • Περιοδοντολογία – Εμφυτεύματα
  • Αισθητική οδοντιατρική

Το οδοντιατρικό τμήμα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κάθε έναν που χρήζει αυτών. Παράλληλα, όμως διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην παροχή των οδοντιατρικών πράξεων σε ειδικά κοινά:

Φοβικοί ασθενείς

οι οποίοι ορίζονται ως εκείνοι που, ενώ έχουν και αποπνέουν μια συνολική ποιότητα, δεν επισκέπτονται τον οδοντίατρο, ούτε καν για απλό οδοντιατρικό έλεγχο, λόγω φοβίας για τις οδοντιατρικές πράξεις και υπηρεσίες με αποτέλεσμα να παραμελούν την στοματική τους υγιεινή. Η μέθη αποτελεί λύση και κίνητρο για επίσκεψη.

Α.ΜΕ.Α.

καθώς χρήζουν απαραίτητα ειδικής φροντίδας για μια σωστή και ευχάριστη οδοντιατρική επίσκεψη, για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, που παρέχεται με ελαφριά αγχώλυση ή μέθη, ανάλογα με την οδοντιατρική ανάγκη και υπηρεσία, από μια πλήρως στελεχωμένη και εξειδικευμένη ομάδα οδοντιάτρων.

Χρόνια πάσχοντες- Ανοσοκατασταλμένοι

όπως για παράδειγμα ογκολογικοί ασθενείς, διαβητικοί, κ. ά. Στους οποίους επίσης είναι αναγκαία η εμπειρία και εξειδίκευση οδοντιάτρων προκειμένου, ανάλογα με την οδοντιατρική ανάγκη και υπηρεσία και ακολουθώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα, με ελαφριά αγχώλυση ή μέθη η οδοντιατρική επίσκεψη να γίνεται σωστά και να είναι ευχάριστη.

Επιστημονικά υπεύθυνος και ομάδα του τμήματος

Φιράς Χαμντέ

Επιστημονικα υπευθυνος

Χειρουργός Οδοντίατρος DDS

Περισσότερα

Πόπη Πρωτόπαπα

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περισσότερα

Παιδοδοντία

Στο τμήμα Παιδοδοντίας – Πρόληψης της YODA παρέχονται όλες οι οδοντιατρικές λύσεις σε παιδιά μικρής ηλικίας και εφήβους έως 18 ετών. Οι εξειδικευμένη παιδοδοντιατρική ομάδα μας στοχεύει στην πρόληψη, στην ολοκληρωμένη θεραπεία και διατήρηση αυτής καθώς και στην αποκατάσταση ορθοδοντικών προβλημάτων.

Περιοδοντολογία – Εμφυτευματολογία

Περιοδοντολογία

Η YODA Μ.Η.Ν. παρέχει όλες τις υπηρεσίες του κλάδου της οδοντιατρικής που εξειδικεύεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των περιοδοντικών νοσημάτων.

Ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, πλαστική χειρουργική των περιοδοντικών ιστών για αισθητική αποκατάσταση και πρόγραμμα παρακολούθησης των περιοδοντικών ασθενών, είναι μερικές από τις οδοντιατρικές εργασίες που αντιμετωπίζονται στο περιοδοντολογικό τμήμα της κλινικής μας.

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον όλο και εξελισσόμενο τομέα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας, παρέχουμε τις πλέον σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αποκαταστάσεις με οδοντικά εμφυτεύματα.

Στο τμήμα των εμφυτευμάτων της κλινικής μας αντιμετωπίζονται όλες οι τεχνικές οστικής αναγέννησης με μοσχεύματα και μεμβράνες πλήρως πιστοποιημένα και επιλεγμένα από κορυφαίες εταιρίες βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Επίσης, τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιεί η εξειδικευμένη Οδοντιατρική ομάδα που ασχολείται με την επιεμφυτευματική αποκατάσταση των ασθενών μας, είναι της εταιρείας Straumann.

Χειρουργική Στόματος

Στο γναθοχειρουργικό τμήμα του οδοντιατρικού τομέα της κλινικής μας, εκτελούνται χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν κατάλληλο εξοπλισμό και μηχανήματα, τόσο για την σωστή αποστείρωση, όσο και για την ασφαλή διενέργεια της ιατρική πράξης. Όπως είναι:

Εξαγωγή έγκλειστου φρονιμίτη, χαλινεκτομή, ακρορριζεκτομή, προπροσθετική χειρουργική ακρολοφίας, αποκάλυψη εγκλείστου κυνόδοντα για ορθοδοντική μετακίνηση, κ.α.

Αισθητική Οδοντιατρική

Η αισθητική των δοντιών είναι μια από τις πλέον μοντέρνες επεμβάσεις ομορφιάς. Αφορά τόσο άνδρες όσο και γυναίκες που ενδιαφέρονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους, όσους δηλαδή θέλουν να χαμογελούν επιδεικνύοντας φωτεινά και όμορφα δόντια. Γίνεται με διάφορους τρόπους και εξατομικεύεται αποκλειστικά στις ανάγκες του κάθε ατόμου με:

  • Λεύκανση
  • Όψεις ρητίνης
  • Όψεις πορσελάνης
  • Κλασική προσθετική
  • Προσθετική επιεμφυτευμάτων
  • Ουλοπλαστική

Υπηρεσίες για Οδοντιάτρους

Παράλληλα, τους χώρους των χειρουργείων και τις υποδομές της YODA θα μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιώτες οδοντίατροι για τις επεμβατικές οδοντιατρικές των ασθενών τους που δεν μπορούν να γίνουν στα οδοντιατρεία τους.